Uitzending Hofbar 13-10-2020…. 22.10 u…. NPO2

Hallo allemaal,

2 weken terug zijn wij benaderd door de redactie van de Hofbar, een kritisch programma van Powned. Zij wilden een uitzending maken over de trillingsproblematiek van het spoor. Wij hebben hen inhoudelijke input gegeven voor de opnames. Afgelopen week hebben zij gefilmd in Oisterwijk, Dorst, Boxtel en Vught. Zij hebben Dion Dankers geïnterviewd en hebben opnamen gemaakt in de raadvergadering van afgelopen donderdag.

Wij zijn nog steeds in overleg met ProRail, het ministerie en NS. Helaas heeft dit overleg nog steeds niets concreets opgeleverd. Het voelt alsof we “verend afgehouden” worden. Eruit stappen is nog geen optie. We zijn in overleg over de onderzoeken die afgerond zijn over het proefproces (second opinion). Deze onderzoeken tonen aan of er wel of geen schade wordt veroorzaakt door de trillingen. Mocht er een onderzoek aantoont dat er schade veroorzaakt wordt door de treintrillingen gaan we een proefproces starten.

Tzt willen de rechtsbijstand inschakelen. We willen graag weten wie van jullie rechtsbijstand heeft en schade (door de treintrillingen) heeft aan de woning.

Gezamenlijk zijn verzekeraars eerder geneigd om een proefproces op te starten.

Momenteel zijn we in voorbereiding om grote borden met pakkende teksten te maken. Wie wil meehelpen? Wie weet pakkende teksten voor deze borden?

mvg

Oisterwijk trilt