Staatssecretaris Van Veldhoven tegen Oisterwijk Trilt: ‘Ik wil ermee aan de slag’

Staatssecretaris Barbara Visser,  staatssecretaris Stientje van Veldhoven, staatssecretaris Menno Snel en minister Wouter Koolmees tijdens de jaarlijkse heidag van het kabinet. Die werd gehouden in hotel Bos en Ven, dat in het laatste jaar van de Tweede Wereldoorlog dienst deed als zenuwcentrum voor het toenmalige kabinet.

PREMIUM Staatssecretaris Barbara Visser, staatssecretaris Stientje van Veldhoven, staatssecretaris Menno Snel en minister Wouter Koolmees tijdens de jaarlijkse heidag van het kabinet. Die werd gehouden in hotel Bos en Ven, dat in het laatste jaar van de Tweede Wereldoorlog dienst deed als zenuwcentrum voor het toenmalige kabinet. © ANP Robin van Lonkhuijsen

OISTERWIJK – Voor toezeggingen was het kabinet Rutte III dinsdag niet naar zijn heidag in Oisterwijk gekomen, maar een belofte viel her en der wel op te tekenen. Tom Tacken 21-08-19, 18:30 Bron: BD

Aan het adres van de mensen die in Oisterwijk overlast ervaren van het trillend spoor, zei staatssecretaris Stientje van Veldhoven dit: ,,Je hoort er steeds meer mensen over, maar we weten nog niet welke maatregelen echt effectief zijn. Er moeten ook normen komen: wanneer is echt sprake van overlast. Ik wil met het onderwerp aan de slag.”

Een zak geld om de actiegroep Oisterwijk Trilt tevreden te stellen, heeft de D66-bewindsvrouw niet tot haar beschikking. ,,Ik heb geen budget trillingshinder gekregen. Op het traject Meteren-Boxtel hebben we er wel wat extra geld voor vrijgemaakt. Maar ook op het spoor kun je een euro maar één keer uitgeven.”

Hetzelfde geldt voor de wens van een spoortunnel die in Oisterwijk nogal eens wordt geuit. Wachten voor de slagbomen zou daarmee tot het verleden behoren. ,,Ik snap het, maar ondertunneling kost dus echt heel veel geld.”